ponedjeljak, 12. prosinca 2011.

Uređenje dječje sobe 3

Došao frend, Šokre, te pomogao u pripremi i postavljanju pregradnog zida.
Prvo smo skorz uklonili žbuku na položaju za novi zid. Potom smo uklonili sve stare električne instalacije na tom području. Bilo je dosta "mrtvih" žica i isprepletinih "živih". Tu smo izgubili najviše vremena ispitujući žice i polako ih čupajući. Uklonili smo i stare plastične/lino pločice s poda na tom dijelu.
Pregradni zid bit će od gipsanih ploča s izolacijom od stiropora. Radili smo prema uputama u Knauff-ovom katalogu i mojem zapažanju tuđih radova.
Alu profili širine 75 mm, dovratak širine 100 mm, vrata širine 80 cm. Gips ploče debljine 12,5 mm.

Prvo smo postavili desni naslon na zid, zatim lijevi naslon, a onda prema njima ravnali podni profil.


Potom smo postavili stropni profil. Cijeli profil je u jednom komadu. Obzirom da je strop zakrivljen, bočne stranice profila smo zarezivali svakih 30-40 cm, a desni dio zbog jače zakrivljenosti na 20 cm. Stropni profil je pričvršćen blizu mjesta zarezivanja. Da smo vijke stavili po sredini dionice, tamo gdje je profil najudaljeniji od površine, profil bi se izvitoperio i rastvorio.


Odmjerili smo i upasali desnu vertikalu za dovratnik. Potom smo sastavili dovratnik i fiksirali ga uz desnu vertikalu, a prema njemu postavili lijevu vertikalu.
Donji dio profila je učvršćen L-uloškom. Za gornji nismo odrezali profil, nego ga savinuli i taj savijeni višak koristili za učvršćivanje.
Na dovratnik je postavljena horizontala i učvršćena L-uloškom za bočne vertikale.


Pogled "iznutra" na okvir.


Detalj fiksiranja na stropni profil.


Kasnije sam uklonio preostale stare instalacije i postavio nove žice.



Dio novih električnih instalacija.


Nema komentara:

Objavi komentar